Crònica del 12 d’octubre a Alacant

ACCIÓ CONTRA ELS MONUMENTS FEIXISTES A ALACANT

La matinada del 12 d’octubre, dia de la resistència indígena, el poble alacantí va decidir anar a commemorar-lo a un monument feixista alçat en record a uns 300 falangistes motivats que van anar a rescatar al “cosí de rivera” pres a la presó d’Alacant, i que van patir una emboscada per antifeixistes que els esperaven a eixe pas, ajusticiant-los a mitjan camí.

La commemoració va consistir en decorar degudament este monument, que en comptes de ser enderrocat, va ser restaurat pel feixista ajuntament d’Alacant, deixant llavors l’adeqüació del monument al poble alacantí, que va expressar lliurement el seu rebuig a l’horrenda estàtua.

Així, es deixa patent que no són benvingudes ni els monuments ni les celebracions feixistes i espanyoles a les comarques del sud dels Països Catalans. I que les manifestacions feixistes al nostre territori seran contestades de la manera que es considere adient.

El feixisme no se’l tolera, se’l combat!
Visca la Terra!

TROBADA ANTIIMPERIALISTA

A les 10 del matí, es donava inici a una jornada de reivindicació antiimperialista a la Plaça América. Organitzada per la Plataforma por la defensa de nuestra América, amb el suport de diverses organitzacions anticapitalistes de la ciutat.

Amb balls tradicionals de diversos pobles d’América i un concert de dos cantautors latinoamericans, es mostrava el rebuig a les polítiques imperialistes del capital internacional i el suport als diversos processos revolucionaris i bolivarians que s’estan donant al con sud.

Dins esta celebració, es trobava l’Esquerra Independentista de la ciutat d’Alacant, Maulets i Endavant, amb una paradeta informativa amb material i pamflets explicatius sobre què són els Països Catalans per als diversos col·lectius d’immigrants que es trobaven en esta jornada reivindicativa pels drets dels pobles d’América Llatina.

La solidaritat és la tendresa dels pobles!

Maulets, el jovent independentista i revolucionari.
Endavant, organització socialista d’alliberament nacional.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en REFLEXIONES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s